Zomer shoptips


Vorige week is de zomer officieel begonnen, maar qua weer begint de zomer eigenlijk deze week. Heerlijk, ik geniet er altijd enorm van als het lekker warm is! Nog een paar weekjes naar school (regio Zuid zelfs nog maar één week) en dan hebben de kinderen zomervakantie. Een tijd om te genieten van hopelijk vele zonnige dagen. Misschien gaan jullie wel op vakantie. Of vermaken jullie je juist prima thuis. Ik vroeg een paar moeders wat zij handige dingen vinden die de zomer extra leuk maken. Ook kwam ik zelf diverse leuke dingen tegen.

Laat de naam van je kind en jouw telefoonnummer in dit bandje drukken. Hij ziet er hip uit, maar tegelijkertijd zorgt het ervoor dat als je je kind kwijtraakt op het strand of in de dierentuin, de vinder jou direct kan bellen. Doe hem je kind om en vertel erbij dat als hij jou kwijt is, hij iemand zijn armbandje moet laten zien.
Gebruik een doos voor ontbijtgranen als afvalbakje in de auto. Ideaal tijdens lange autoritten!
Op het nieuws hoorde ik dat we deze zomer extra veel muggen kunnen verwachten, door het warme voorjaar. Om je baby daartegen te beschermen, kun je hem of haar in deze leuke, opvouwbare en daardoor gemakkelijk mee te nemen babygym neerleggen. Deze is volledig af te sluiten met muggengaas. Je kindje ligt lekker zacht en kan er dus fijn nog even bij liggen als je op een warme zomeravond buiten zit.
Ook ideaal voor baby’s is een zwembadje met zonnedak. Zeker in deze periode een aanrader, omdat de zonkracht erg sterk is! Twee moeders die ik vroeg naar hun tips, gaven bovendien aan dat het handig is een babyzwembadje bij je te hebben om je kind in te wassen, als er geen babybadje aanwezig is op je vakantieadres. Je kunt het bijvoorbeeld onder de douche zetten op de camping.
Ga je een dagje op stap met je baby? Neem een thermoskan met heet water mee, dan kun je overal een fles maken!
Je kent het waarschijnlijk wel… die ijsjes in kinderhanden… ze smelten en druppen op handen en kleding… daarvoor is dit ding ideaal: de DripSip ijsjeshouder. Dat voorkomt een hoop vlekken!

 

Misschien willen je kids ook wel eens proberen om zelf ijsjes te maken. Erg leuk om verschillende smaken uit te proberen en zo heb je altijd ijsjes in huis. Eenmalig vormpjes aanschaffen en daarna hoef je geen ijsjes meer te kopen. Zo kun je ook gemakkelijk kiezen voor wat ‘gezondere’ ijsjes, als je zou willen, door bijvoorbeeld vers fruit te pureren en in de vormpjes te doen.
Onlangs kwam ik in een winkel deze gezellige kletspot tegen. Erg leuk om tijdens de vakantie de grappigste gesprekken op gang te brengen. Mooi ook meteen een ‘Wifi-pauze’, zoals de sticker op de bovenkant aangeeft. Je hebt er voor verschillende leeftijden, bijvoorbeeld deze voor kinderen van 6-10 jaar.
Een lange autorit voor de boeg? Met deze 50 grappige spelletjes, hoeven je kinderen zich niet te vervelen! Een andere tip die ik kreeg was autobingo voor onderweg (hoeveel witte nummerborden zie je, etc.). Wellicht leuk om zelf te maken vooraf, een leuke creatieve voorbereiding! Eén moeder gaf aan dat ze een lange autorit altijd afsluiten met een stop bij de supermarkt voor een ijsje. Hoe maak jij de autorit leuk voor je kinderen?
Ook een heel grappig spel is dit gekkebekkenkwartet: Mimiq. Wanneer je de ander een kaartje vraagt, zeg je niet “heb jij van die en die soort, dat en dat kaartje?”, maar trek je een gekke bek: degene die jij nodig hebt. Gegarandeerd veel lol!
“Luisterboeken doen het hier altijd goed”, zei één van de moeders die ik om tips vroeg. Zelf luister ik er ook graag naar! Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen op Storytel. Je luistert dan voor € 11,99 per maand onbeperkt naar boeken. Je hebt keuze uit alleen al meer dan 2.600 kinderboeken. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen, misschien iets voor tijdens de vakantie?
Op je vakantieadres aangekomen en de gordijnen blijken lichtdoorlatend, terwijl je kinderen beter slapen als het écht donker is? Gemakkelijk op te lossen door vuilniszakken tegen het raam aan te plakken.
Nog zo’n low-budget oplossing: neem bij een dagje uit een aantal natte washandjes in een zakje of bakje mee. Die kun je thuis weer uitwassen. Goedkoper en beter voor het milieu dan wegwerp snoetenpoetsers. Nog leuk om mee te spelen ook.
Wanneer je in plaats van koffers en tassen, opbergboxen of dichte kratten gebruikt om je kleding en andere spullen mee te nemen op vakantie, kun je deze op de camping ook als tafeltje gebruiken.
Stoelen erbij? Wat dacht je van deze grappige, opvouwbare kinderstoeltjes (vanaf 3 jaar)? Voor kleinere kinderen blijft het Ikea stoeltje ideaal.
Ga je met kinderen naar het zwembad? En zijn jouw kinderen zo enthousiast, dat ze over de kant rennen en daarbij wel eens uitglijden? Deze Sweakers zwemsokken voorkomen dat! Ze kunnen gewoon aanblijven tijdens het zwemmen, maar door de antislip onderkant, wordt uitglijden voorkomen. Lekker veilig dus.

 

Veel verschillende ideeën dus, ik ben benieuwd of jij ook nog andere tips hebt!

Imke

Bron afbeelding afvalbakje in de auto: Lifehacker