Woorden die kinderen moeten horen

VliegtuigEen heel goed boek dat ik een tijdje geleden las, is het boek ‘Woorden die kinderen moeten horen als basis voor hun verdere leven’ van David Staal. Elke dag zeggen we vele woorden, welke boodschap geven we onze kinderen ermee? Onze woorden kunnen een groot verschil maken in hun leven. Zoals een vliegtuig, dat in het begin van de vlucht een koerswijziging van 1 graad meekrijgt, een andere bestemming heeft, zo kunnen ook onze woorden de bestemming van onze kinderen veranderen. Hoe help je je kinderen te worden wie God hen bedoeld heeft te zijn? 

Uit onderzoek, ervaring en gesprekken met zowel ouders als kinderen, heeft de schrijver zeven kernboodschappen ontdekt die essentieel zijn om je kinderen mee te geven. In elk hoofdstuk van het boek is één boodschap uitgewerkt, afgesloten met ‘de grote vraag’ die je helpt om na te denken over je eigen woordgebruik. Ieder hoofdstuk staat vol met voorbeelden uit de praktijk, die je helpen om te ontdekken hoe je zelf deze kernboodschap aan je kind kunt meegeven. Achter in het boek staat een lijst met praktische stappen die je kunt zetten om de kernboodschappen in de praktijk te brengen. Ook staat er een bijlage met tips hoe je deze dingen kunt toepassen als je niet de ouder van het kind bent, maar bijvoorbeeld juf of kinderwerker.

De eerste keer dat ik dit boek las, vond ik het een echte eye-opener. Er stonden dingen in die nieuw voor me waren en de praktijkvoorbeelden hielpen me om voor me te zien hoe belangrijk deze boodschappen zijn. Ook een vriendin van me vertelde dat ze er erg door was geïnspireerd. Kortom: een super gaaf boek! Je kunt het hier bestellen.

Woorden die kinderen moeten horen

Imke