Wie zijn wij?

Gezonde en goed lopende gezinnen, waarin kinderen tot bloei komen en ouders genieten van het ouderschap; daarin investeert Gezinsfundament! Het is Gods plan dat kinderen opgroeien in Zijn liefde: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” (Johannes 10:10b). Alle ouders gunnen hun kinderen het beste, maar niet iedereen weet hoe dat te geven. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de ouders zich wel eens zorgen maakt over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van hun kinderen. Bovendien voelt bijna zeventien procent zich incompetent als opvoeder.

Daarom rusten wij (aanstaande) ouders en verzorgers toe om een stevig fundament te leggen voor hun gezin van waaruit zij hun kinderen kunnen geven wat nodig is voor een goede ontwikkeling. Gezinsfundament biedt vernieuwende inzichten, inspiratie, praktische tips en ondersteuning op het gebied van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, gebaseerd op Bijbelse principes en wetenschap. Dit doen we door middel van onderwijs, advies en inspiratie.

Onderwijs
Gezinsfundament verzorgt seminars over opvoeding. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn geloofsopvoeding, grenzen stellen, hechting en mediaopvoeding. Kijk op de pagina seminars voor ons volledige aanbod. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De seminars worden aangeboden door het hele land. Kerken of andere organisaties kunnen ons hiervoor uitnodigen. Neem contact op voor meer informatie of om een seminar te plannen.

Om jou op een laagdrempelige manier tips te geven over opvoeding, bieden we  daarnaast online cursussen aan over diverse thema’s. Je kunt ze online volgen, gemakkelijk thuis via je laptop of tablet.

Advies
Heb je vragen over de opvoeding van jouw kinderen? Ben je op zoek naar iemand die eens met je meedenkt of meekijkt? Wij helpen je graag! Het is ook mogelijk dat we bij je thuis komen om coaching te geven. Hier vind je meer informatie over de opties en kun je contact met ons opnemen.

Inspiratie
We willen je graag inspireren. Op onze website vind je blogs met praktische informatie over opvoeding en ervaringsverhalen. Via sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) delen we regelmatig tips, quotes en Bijbelteksten die jou als ouder verder helpen. Ook is het mogelijk om je via de website aan te melden voor onze nieuwsbrief. Zo ontvang je automatisch via e-mail het beste van Gezinsfundament!

Onze organisatie
Gezinsfundament is opgericht in 2015 vanuit het verlangen om gezinnen te versterken. Meer informatie over onze visie, doelstelling, aanpak en financiën is te vinden in ons beleidsplan, onze statuten en onze jaarverslagen over 201520162017  en 2018.

Het bestuur van Stichting Gezinsfundament bestaat uit:
Cindy van Beek (voorzitter)
Marleen Repko (secretaris)
Arjo Wijnhorst (penningmeester)

Daarnaast is Imke Wijnhorst, MSc. bij ons actief als ontwikkelingspsychologe. Na haar studie ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft zij een Bijbelschool gevolgd waarin de focus lag op kinderen. Bovendien heeft zij veel ervaring in het werken met kinderen, onder andere door kinderkampen en kinderwerk in de kerk. Ook is ze zelf moeder van een zoontje. Het is haar passie dat gezinnen tot bloei komen, zodat ieder kind zal opgroeien met een glimlach op het gezicht en Gods liefde leert kennen!

Foto van Imke Wijnhorst

Stichting Gezinsfundament is als deelnemer aangesloten bij het GezinsPlatform.NL. Daarmee dragen we bij aan aandacht voor het gezin in politiek en media.