Webinars

Om jou als ouder op een laagdrempelige manier tips te geven en te inspireren over opvoeding, bieden we webinars aan. Een webinar is een seminar dat je online volgt, dus gemakkelijk thuis op de bank via je laptop of tablet. Op deze manier hoef je geen oppas te regelen en kun je toch een avond bijwonen waarin je meer leert over opvoeding. Dat kan alleen, maar ook samen met je partner. Zo kun je samen jullie kijk op opvoeding verder verdiepen. Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende webinars gepland staan en meld je aan.

Hoe werkt het?
Op het tijdstip dat het webinar start, ga je naar de link die je na registratie per e-mail ontvangen hebt. Daar kun je het webinar bijwonen, dat wordt gegeven door onze ontwikkelingspsychologe, Imke Wijnhorst. Zij geeft input over het onderwerp en beantwoordt naderhand ook jouw vragen. Een webinar duurt iets meer dan een half uur. Deelname is gratis, tijdens het webinar krijg je de gelegenheid een donatie te doen.

Onderwerpen
We hebben tot nu toe webinars gegeven over deze onderwerpen:

  • Geloofsopvoeding I (0-6 jaar)
  • Geloofsopvoeding II (7-12 jaar)
  • Machtsstrijd voorkomen
  • Bijsturen in liefde

Op dit moment staan er nog geen nieuwe webinars gepland. De onderwerpen komen wel in een uitgebreidere variant aan bod tijdens onze online cursussen.

Ervaringen van deelnemers
Een moeder van twee kinderen (4 en 1 jaar): “Ik vond het webinar heel interessant en inspirerend. De volgende dag heb ik de tip over het voorkomen van een machtsstrijd rondom het tandenpoetsen meteen toegepast. Eerst zei ik tegen mijn dochter (4 jaar): ‘Je moet tanden poetsen.’ Dat leverde weer strijd op… Maar toen vroeg ik, zoals Imke in het webinar aangaf: ‘Met welke tandenborstel wil je poetsen?’ Dat hielp meteen!”

André (vader van twee kinderen van 3,5 jaar en van 9 maanden oud): “Dankje voor de webinar. Deze was erg goed. Veel van geleerd! Ik vond het erg prettig dat het zo praktisch was en dat er een mogelijkheid was tot vragen stellen. Ik heb de tips in de praktijk gebruikt en ze werken :-). Vooral de tip nadat je de keuze al hebt gesteld en ze reageert daar niet op, dat je dan zegt: wil je zelf kiezen, of zal ik voor je kiezen? Ze wil dan snel vaak zelf de keuze maken.”