Waar droom jij van voor 2018?


Aan het eind van het jaar, is vaak een moment waarop we terugkijken naar het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Wat heeft 2017 jou gebracht? En wat gaat 2018 jouw gezin brengen? Waar droom jij van?

Vooruitkijken en dromen zijn mooie dingen. Jozef droomde dat zijn broers voor hem zouden buigen (Genesis 37) en jaren later gebeurde dit ook. We horen wel eens in de kerk of lezen in de Bijbel of een dagboekje, dat we af moeten zien van onze eigen verlangens. Dat klopt, als het gaat om zelfzuchtige verlangens. Maar toen we christen werden, gaf God ons mooie, goede verlangens (Ezechiël 36:26). Die wil God wél vervullen! Afgelopen zondag zei onze  voorganger: “God spreekt door onze verlangens.” Als God een mooi verlangen in je heeft gelegd, bijvoorbeeld om iets nieuws op te starten waarmee je anderen tot dienst kunt zijn, dan wil God hier doorheen werken.

Ik wil je dan ook uitdagen om na te denken welke dromen en verlangens God in jouw hart heeft gelegd voor jouw gezin voor 2018. Waar zou je graag in willen groeien? Welke stappen hoop je dat je kinderen zetten? Wat zou je graag veranderen zodat jullie een hechter gezin worden? Wat vinden jullie leuk om te doen, waarmee jullie ook nog eens anderen tot zegen kunnen zijn? Is jullie leven op dit moment ingericht zodat jullie je gaven en talenten kunnen inzetten maar ook voldoende tot rust kunnen komen? Mooie dingen om met elkaar eens over te kletsen deze Kerstvakantie.

Ik ben benieuwd waar jij van droomt voor het nieuwe jaar voor jouw gezin. Deel je het hieronder met me? Als ik je kan helpen om je droom te realiseren, stuur me dan even een mailtje, dan denk ik met je mee!

Ik wens wens jou en je gezin of familie een spetterende jaarwisseling en héél veel zegen in 2018! Dat het een jaar mag worden waarin jullie mogen groeien in de richting van jullie dromen.

Imke