Verder komen door niks te doen

Gezinsfundament (376)Alle ouders zullen het herkennen: in een gezin met kinderen hoef je je niet te vervelen. Er is altijd iets te doen. Maar wist je dat het tijdwinst op kan leveren door soms even heel bewust niets te doen? Niet alleen omdat je daarmee nieuwe energie opdoet, maar vooral doordat je op deze momenten vaak de beste inspiratie krijgt voor dat éne waar je al even niet uitkwam of voor die éne stap die je succes zal opleveren.

Ik ging pas ‘s avonds op de bank zitten, moe van een lange dag. Lekker zitten met een boek, was mijn idee. Maar toen kreeg ik ineens een heel goed idee voor een blog. Dus heb ik mijn telefoon gepakt en ben gaan opschrijven waar ik aan dacht. Toen ik klaar was zag ik het resultaat: weer een blog klaar. En dat terwijl ik die middag begonnen was aan een blog maar weinig inspiratie had ervoor dus niet zo ver kwam.

Ook merk ik vaak dat ik ’s morgens als ik wakker word, vooral als ik nog even wat langer in bed blijf liggen of ontspannen onder de douche sta, bruis van de goede ideeën. Een antwoord op een vraag waar ik al een paar dagen mee rondloop of bijvoorbeeld een gave les voor het kinderwerk. Juist op de rustige momenten kan God tot me spreken. Hij zegt niet voor niets in Psalm 46:11: “Geef het op en weet dat Ik God ben”. En dan merk ik steeds opnieuw Zijn betrokkenheid bij mijn werk en leven. Hij geeft me inspiratie en vaak kant-en-klare ideeën waar ik weinig meer aan hoef te doen. Dat scheelt me weer een blog bedenken en bespaart me dus tijd. Bovendien zijn dit vaak de beste ideeën, beter dan wat ik zelf kan bedenken.

Dus als je weer eens na een drukke dag met je gezin éindelijk op de bank ploft of in bed duikt en je een mega goed idee krijgt; pak je Iphone of pen en papier en schrijf het op! Want dit zijn de kansen die je beter niet kan laten liggen. God wil je graag helpen om je gezin nóg prettiger te laten functioneren. Neem jij de tijd om Hem te laten spreken en zo tijd uit te sparen?

Herken je dit, deel dan hieronder wat God jou heeft laten zien op een ontspannen moment. Ik ben benieuwd!

Imke