Seminar: Vriendelijkheid & dienstbaarheid aanleren en Geloofsopvoeding

Op maandagavond 13 februari 2017 zal Stichting Gezinsfundament een seminar verzorgen in Euregio Christengemeente Aalten Bocholt. Gedurende het eerste deel van de avond zal christelijke ontwikkelingspsychologe, Imke Wijnhorst  MSc., input geven over hoe je je kinderen een vriendelijke en dienstbare houding aan kunt leren. In Filippenzen 4:5 staat: “Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn.” Hoe leer je dat aan je kinderen? Hoe plant je zaadjes van vriendelijkheid in het omgaan met broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes als er veel onderlinge strijd is? Hoe kan je positiviteit brengen in je gezin, dat je kinderen elkaar dingen gunnen, lief voor elkaar zijn, dingen voor een ander willen doen zonder te mopperen?

Na een korte pauze zal Imke verder ingaan op de geloofsontwikkeling en -opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Er wordt antwoord gegeven op de onder andere de volgende vragen: Hoe geef ik mijn kinderen het geloof mee? Wat is daarin belangrijk? Hoe praat ik met mijn kinderen over geloof? Hoe betrek ik de Bijbel bij mijn opvoeding? Op welke leeftijd kan ik hiermee beginnen en wat kan ik mijn kinderen op welke leeftijd leren? Je krijgt praktische tips waar je thuis direct mee aan de slag kunt. Gedurende de avond is er daarnaast gelegenheid om in groepjes uiteen te gaan voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van stellingen. Bovendien is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Vanaf 19:45 uur staan de koffie en thee klaar en we starten om 20:00 uur. De avond duurt tot circa 22:00 uur, waarna er nog gelegenheid is tot napraten en het stellen van persoonlijke vragen aan Imke. De locatie is De Westerkerk, Hogestraat 52 in Aalten. Je hoeft je niet in te schrijven. De toegang is gratis, deelnemers krijgen de gelegenheid een donatie te doen. Ouders en verzorgers maar ook kinderwerkers of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Ook Duitstaligen zijn welkom, er wordt voor vertaling gezorgd.

Seminar Glaubensentwikclung und –erziehung
Am Montag Abend 13.02. wird Stichting Gezinsfundament (Stiftung Familienfundament) ein Seminar in die Euregio Christengemeinde anbieten. Imke Wijnhorst, christliche Entwicklungspsychologin, wird dieses Seminar geben. Sie wird auf die Glaubensentwicklung und –erziehung von Kindern im Alter von 0-12 Jahren eingehen und Tipps geben, wie wir unseren Kindern eine freundliche und dienstbare Haltung beibringen können. Das Seminar wird mit deutscher Übersetzung sein und beginnt 20.00 Uhr.