Seminar: Seksuele opvoeding & Mediaopvoeding

Op zondagavond 30 september 2018 verzorgen we een seminar in Nijmegen. Het eerste deel van de avond zal in het teken staan van de seksuele opvoeding. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar in je gezin en wat is daarbij passend op welke leeftijd? In het tweede gedeelte zullen we ingaan op het onderwerp mediaopvoeding. Kinderen groeien van jongs af aan op met apparaten om hen heen: hoe ga je daar als ouders wijs mee om? Wat is goed om hen te leren? Ten slotte is er gelegenheid voor gesprek en het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.

Het seminar wordt gegeven op uitnodiging van Kerk van de Nazarener Nijmegen. De avond wordt verzorgd door Imke Wijnhorst, MSc., christelijk ontwikkelingspsychologe. Zij verzorgt seminars en schrijft blogs over diverse thema’s rondom de opvoeding. Het is mogelijk gedurende de avond vragen te stellen aan Imke. Er zal ook een boekentafel zijn met boeken die je direct op de avond aan kunt schaffen.

Vanaf 19:30 uur staan de koffie en thee klaar en we starten om 19:45u. De avond duurt tot circa 22:00 uur. De locatie is het gebouw van Kerk van de Nazarener aan De Gildekamp 6002 in Nijmegen. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen, je hoeft je niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Ouders en verzorgers maar ook kinderwerkers of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De focus ligt op kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Neem gerust vrienden, familieleden of bekenden mee.

We hopen je te zien op 30 september!