Seminar Mediaopvoeding in Vught

Op donderdagavond 9 mei 2019 zal Imke Wijnhorst een seminar verzorgen over Mediaopvoeding, op uitnodiging van de parochie Edith Stein in Vught. Kinderen komen vandaag de dag al jong in aanraking met mobiele telefoons, tablets en computers. Hoe begeleid je hen hier goed in als ouders? Stel je grenzen en zo ja welke? Hoe praat je er met je kinderen over? Wat zijn de positieve effecten en de risico’s en hoe kun je kinderen daarvoor behoeden? Hoe leer je hen verantwoordelijk om te gaan met sociale media en het internet? Dit zijn onderwerpen die gedurende de avond aan bod komen. Je krijgt ook een aantal handige tips mee om dingen kindvriendelijk in te stellen op diverse apparaten.

Imke zal gedurende het eerste gedeelte van de avond inhoudelijke input en tips geven over het onderwerp. In het tweede gedeelte van de avond is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Tevens is er gedurende de avond voldoende ruimte om vragen te stellen. Er is ook een boekentafel met inspirerende boeken over de opvoeding.

Vanaf 19:45u staan de koffie en thee klaar en we starten om 20:00u. De avond duurt tot circa 22:00u. De avond vindt plaats in de H. Hartkerk, Loeffplein 3 in Vught. Vanaf den Bosch ( A2) richting Tilburg N65. Na onder het treinviaduct door te zijn gekomen links voorsorteren bij stoplicht. Meteen over het drempeltje naar pastoor van den Houtstraat. Dan ben je op het Loeffplein. Ouders en verzorgers maar ook grootouders, mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn van welkom. Neem gerust vrienden, familieleden of bekenden mee. Mensen van buiten de parochie zijn ook van harte welkom! Aanmelden is niet nodig en er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden.

Imke Wijnhorst, MSc., is ontwikkelingspsychologe, spreekster, gezinscoach en inspirator over christelijke opvoeding. Op www.gezinsfundament.nl zijn haar blogs te lezen en kun je contact met haar opnemen over opvoedvragen. Ze hoopt samen met haar man (een neef van Pastoor Mesch) binnenkort een kindje te adopteren.

We hopen je te zien op 9 mei!