Seminar Liefdevol bijsturen in Vught

Na een succesvolle avond in mei 2019 over mediaopvoeding, zal dit jaar een tweede opvoedavond plaatsvinden in de parochie Edith Stein in Vught. De avond stond gepland op 24 maart 2020 maar wordt uitgesteld vanwege het coronavirus, een nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt. De avond zal gaan over Liefdevol bijsturen in de opvoeding van kinderen. Imke Wijnhorst, christelijke ontwikkelingspsychologe bij Stichting Gezinsfundament, zal opnieuw deze avond verzorgen.

Als ouders weten we allemaal dat kinderen regelmatig onze grenzen uittesten. Hoe stuur je ze op een positieve en effectieve manier bij? Hoe voorkom je dat je steeds opnieuw in een machtsstrijd belandt? Wat zegt de Bijbel eigenlijk over grenzen stellen? Hoe kun je je kinderen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid leren? Je krijgt praktische tips en handvatten aangereikt die je direct thuis kunt toepassen. De focus ligt hierbij op kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Naast inhoudelijke input, is er ook gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Ook zal er een boekentafel zijn met inspirerende boeken over de opvoeding. Vanaf 19:45u ben je welkom voor een kop koffie of thee. Om 20:00u hopen we de avond te starten en rond 22:00u ronden we af. Ouders en verzorgers maar ook grootouders, mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn welkom. Van harte welkom om je vrienden, familieleden of bekenden mee te nemen! Ook mensen van buiten de parochie zijn welkom. Aanmelden is niet nodig en er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden.

De avond vindt plaats in de H. Hartkerk, Loeffplein 3 in Vught. Vanaf den Bosch ( A2) richting Tilburg N65. Na onder het treinviaduct door te zijn gekomen links voorsorteren bij stoplicht. Meteen over het drempeltje naar pastoor van den Houtstraat. Dan ben je op het Loeffplein.

We hopen je te zien op 24 maart!