Seminar: Grenzen stellen

Ben jij soms de regie kwijt in de opvoeding van je kinderen en wil je die weer terug krijgen? Wil je leren hoe je op een positieve en effectieve manier je kinderen bij kunt sturen? Kom dan naar het seminar ‘Grenzen stellen’ op woensdag 13 september 2017 in Hollandscheveld. De avond die wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente Hollandscheveld.

Het seminar wordt verzorgd door Imke Wijnhorst, MSc. Zij is ontwikkelingspsychologe bij Stichting Gezinsfundament, een organisatie die ouders inspireert in de opvoeding van kinderen. Gedurende de avond zal zij uitleggen hoe het stellen van grenzen in zijn werk gaat. Hoe pas je dit praktisch toe in je gezin? Hoe kun je een machtsstrijd met je kinderen voorkomen? Hoe kun je duidelijke grenzen stellen die je kinderen zullen respecteren? Hoe kun je de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van je kinderen stimuleren? De focus ligt op kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Imke geeft praktische tips die je thuis direct kunt toepassen. Gedurende de avond is er bovendien ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en om vragen te stellen.

Vanaf 19:30u ben je welkom voor een kop koffie of thee en om 20:00u beginnen we. Het seminar vindt plaats aan in het Jeugdcentrum, Het Hoekje 51 in Hollandscheveld. De toegang is gratis. Ouders en verzorgers maar ook mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Hopelijk tot ziens op woensdag 13 september!