Seminar: Geloofsopvoeding

Kinderen zijn belangrijk voor God, Hij houdt van hen. Het is Zijn plan dat kinderen opgroeien in Zijn liefde. In Jesaja 38:19b lezen we: “Ouders vertellen hun kinderen hoe trouw U bent.” Maar hoe doe je dat dan als ouder, met je kinderen over God praten? Hoe voed je hen op met het geloof? Wat is daarin belangrijk? Hoe geef je daar vorm aan? Op welke leeftijd kan ik hiermee beginnen en wat kan ik mijn kinderen op welke leeftijd leren?

Op deze vragen gaan we in tijdens het seminar Geloofsopvoeding, dat we op D.V. woensdag 17 januari 2018 verzorgen op uitnodiging van de Hervormde gemeente te Sprang. Het seminar vindt plaats in het Hervormd jeugdcentrum, Kerkstraat 28 in Sprang-Capelle . Je krijgt informatie over de geloofsontwikkeling en de geloofsopvoeding van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Er worden praktische voorbeelden gegeven waar je thuis direct mee aan de slag kunt. Ook is er gedurende de avond gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders, door met elkaar in kleine groepjes in gesprek te gaan aan de hand van stellingen. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen. Tevens is er een boekentafel met inspirerende boeken rondom de geloofsopvoeding van je kinderen, die je in kunt kijken maar ook direct kunt kopen.

Naast ouders zijn ook andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld grootouders of mensen die met kinderen werken, van harte welkom. Om 19:30u staan de koffie en thee klaar en om 20:00u beginnen we. De avond duurt tot circa 22:00u. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, wel is er gelegenheid een donatie te doen voor het werk van Stichting Gezinsfundament. Het seminar wordt gegeven door onze ontwikkelingspsychologe, Imke Wijnhorst, MSc. Zij heeft vanuit haar achtergrond in de psychologie en haar uitgebreide ervaring met kinderwerk een brede kijk op het opvoeden van kinderen met het geloof. Marjolein, die eerder deelnam aan een seminar Geloofsopvoeding, vertelt: “Goede spreekster! Positieve houding en sterk geloof in God, complimenten!” 

We hopen je te zien op 17 januari in Sprang-Capelle!