Seminar: Geloofsopvoeding

Kinderen zijn belangrijk voor God, Hij houdt van hen. Het is Zijn plan dat kinderen opgroeien in Zijn liefde. Hij geeft ouders dan ook een belangrijke opdracht: “Voed ze (uw kinderen) zo op dat ze de Here leren volgen en liefhebben.” (Efeziërs 6:4). Maar hoe doe je dat dan, je kinderen opvoeden met het geloof? Wat is daarin belangrijk? Hoe geef je daar vorm aan? Hoe praat ik met mijn kinderen over geloof? Op welke leeftijd kan ik hiermee beginnen en wat kan ik mijn kinderen op welke leeftijd leren?

Op deze vragen gaan we in tijdens het seminar Geloofsopvoeding, dat we op 16 mei 2017 verzorgen bij de Gereformeerd vrijgemaakte kerk Hilversum, in De Schuilhof (Dalweg 8a). Je krijgt informatie over de geloofsontwikkeling en de geloofsopvoeding van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Er worden praktische voorbeelden gegeven waar je thuis direct mee aan de slag kunt. Ook is er gedurende de avond gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders, door met elkaar in kleine groepjes in gesprek te gaan aan de hand van stellingen. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen. Tevens is er een boekentafel met inspirerende boeken voor en over de geloofsopvoeding, die je in kunt kijken of direct aan kunt schaffen.

Naast ouders zijn ook andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld grootouders of mensen die met kinderen werken, van harte welkom. Om 19:30u is er een inloop met koffie en thee en om 19:45u beginnen we. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, wel is er gelegenheid een donatie te doen voor het werk van Stichting Gezinsfundament. Het seminar wordt gegeven door onze ontwikkelingspsychologe, Imke Wijnhorst, MSc. Zij heeft vanuit haar achtergrond in de psychologie en haar uitgebreide ervaring met kinderwerk een brede kijk op het opvoeden van kinderen met het geloof. Marjolein, die eerder deelnam aan een seminar Geloofsopvoeding, vertelt: “Goede spreekster! Positieve houding en sterk geloof in God, complimenten!” We hopen je te zien op 16 mei in Hilversum.