Online kinderdiensten


Nu we met z’n allen thuis zitten, kunnen we op zondagochtend ook niet naar de kerk. Maar gelukkig zijn er alternatieven. Voor ons als volwassenen voorzien de meeste kerken wel in een online mogelijkheid om een dienst bij te wonen. Maar niet alle kerken voorzien in een apart programma voor je kinderen. Misschien pak jij wekelijks een dagboekje of bijvoorbeeld Blik omhoog erbij om een kindermoment in te vullen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je het makkelijk vindt als er kant-en-klare mogelijkheden zijn. Daarom heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

SuperKids

Op het YouTube kanaal van DoorBrekers SuperKids vind je iedere zondagochtend een nieuwe online kinderdienst. Deze heten ‘SuperKids online’. Op de website vind je wekelijks een thuispakket, met vragen om over na te praten, spelletjes, een knutsel en een kleurplaat. Zo kun je er een complete kinderdienst van maken. Daarnaast hebben ze ook gave eigen liedjes uitgebracht (kijk daarvoor weer op YouTube bij SuperKids Worship) en kunnen je kinderen de bijbehorende dansmoves leren.

Mozaiek0318

Mozaiek0318 houdt ook een wekelijkse online kinderkerk. Tevens vind je hier wekelijks een bijpassende kleurplaat of werkjes op verschillende niveau’s.

De Henkie Show

Dagelijks kun je met je kinderen kijken naar De Henkie Show. Een mooie dagopening (als vervanging voor de dagopening op school). De filmpjes zijn grappig door het gebruik van handpoppen. Ook hier vind je verwerkingsopdrachten bij, zoals knutsels en spellen. De filmpjes zijn ook terug te kijken op het YouTube kanaal van De Henkie Show.

VEZ kinderwerk

De Vrije Evangelisatie Zwolle maakt voor elke zondag een filmpje voor de kinderen dat onderdeel uitmaakt van de start van de dienst. Je kunt alle filmpjes terugvinden op het YouTube kanaal van VEZ kinderwerk. Bij elke filmpje hoort een kletsvel met een Werk- en praatblad voor kinderen en hun ouders. Deze vind je hier.

SiloChurch

De Silo Church uit Enschede maakt voor elke zondag een filmpje voor de kinderen uit hun kerk (SILOkids), maar deze zijn ook leuk voor andere kinderen! Je kunt ze terugvinden op hun YouTube kanaal.

LEEF! Kids

Leef! zendt elke zondag om 09:30u een online kinderprogramma uit via hun Facebookpagina. Je kunt een chocoladereep winnen als je meedoet en jouw foto of filmpje deelt!

JEREHSALEM KIDS

JerehSalem Kids heeft een eigen afspeellijst op YouTube waar je iedere zondagochtend weer een gave kinderdienst aantreft! De levensgrote poppen Sem en Saar beleven elke week weer een avontuur… Erg leuk en humoristisch maar tegelijkertijd met een mooie boodschap.

Ken jij nog initiatieven die ik niet heb genoemd? Mail me dan, dan voeg ik deze toe.

Een gezegende zondagochtend toegewenst!

Imke