Online kinderdiensten


Door Corona hebben we met z’n allen een tijd thuis gezeten en konden we op zondagochtend niet naar de kerk. Gelukkig konden we online de kerkdiensten meebeleven. Inmiddels zijn de meeste kerken weer open, maar nog steeds kan het voor sommige gezinnen prettiger zijn om vanuit huis de kerkdiensten bij te wonen. Bijvoorbeeld vanwege de kwetsbare gezondheid van één van de gezinsleden. Voor ons als volwassenen voorzien de meeste kerken nog steeds wel in een online mogelijkheid om een dienst bij te wonen. Maar niet alle kerken voorzien in een apart online programma voor kinderen. Misschien pak jij wekelijks een dagboekje of bijvoorbeeld Blik omhoog erbij om een kindermoment in te vullen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je het makkelijk vindt als er kant-en-klare mogelijkheden zijn. Daarom heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

SuperKids

Op het YouTube kanaal van DoorBrekers SuperKids vind je iedere zondagochtend een nieuwe online kinderdienst (ook nu nog). Er zijn video’s voor kinderen vanaf groep 3, en speciale video’s voor de allerkleinsten.  Daarnaast heeft SuperKids ook gave eigen liedjes uitgebracht (kijk daarvoor op YouTube bij SuperKids Worship) en kunnen je kinderen de bijbehorende dansmoves leren.

Mozaiek0318

Mozaiek0318 verzorgt ook nog steeds wekelijks een nieuwe online kinderdienst. Speciaal voor dove of slechthorende kinderen, worden de afleveringen ook beschikbaar gesteld met een gebarentolk erbij. Tevens vind je op de website wekelijks bijpassende verwerkingsopdrachten (werkjes, puzzels en kleurplaten) op verschillende niveau’s.  Ook heeft Mozaiek Kids een eigen album uitgebracht.

De Henkie Show

Matthijs Vlaardingerbroek heeft in Coronatijd bijna 100 afleveringen gemaakt van De Henkie Show. Deze afleveringen waren een mooie dagopening (als vervanging voor de dagopening op school) maar zijn nu natuurlijk ook nog erg leuk om te bekijken. De filmpjes zijn grappig door het gebruik van handpoppen. Ook hier vind je verwerkingsopdrachten bij, zoals knutsels en spellen. De filmpjes zijn ook terug te kijken op het YouTube kanaal van De Henkie Show.

VEZ kinderwerk

De Vrije Evangelisatie Zwolle maakt regelmatig filmpjes die aansluiten bij de thema’s en Bijbelverzen die in de diensten worden behandeld. Je kunt alle filmpjes terugvinden op het YouTube kanaal van VEZ kinderwerk. Bij elke filmpje hoort een kletsvel met een Werk- en praatblad voor kinderen en hun ouders. Deze vind je hier.

SiloChurch

De Silo Church uit Enschede heeft in Coronatijd een serie filmpjes gemaakt voor de kinderen uit hun kerk (SILOkids), maar deze zijn ook leuk voor andere kinderen! Je kunt ze terugvinden op hun YouTube kanaal onder ‘Cloe’s vertelmand’.

LEEF! Kids

Leef! heeft een tijd lang elke zondag  een online kinderprogramma uitgezonden via hun Facebookpagina. De filmpjes zijn nog steeds terug te vinden, dit gaat het snelst door binnen de video’s op de Facebookpagina te zoeken op LEEF!kids.

JEREHSALEM KIDS

JerehSalem Kids heeft een eigen afspeellijst op YouTube waar hun gave kinderdiensten uit de Coronatijd op terug te vinden zijn. De levensgrote poppen Sem en Saar beleefden elke week weer een avontuur… Erg leuk en humoristisch maar tegelijkertijd met een mooie boodschap.

Ken jij nog initiatieven die ik niet heb genoemd? Mail me dan, dan voeg ik deze toe.

Een gezegende zondagochtend toegewenst!

Imke