Online inspiratiecafé – Mediaopvoeding


Het Inspiratiecafé Gemert e.o. heeft ons uitgenodigd om op donderdagavond 14 mei 2020 een avond te verzorgen over Mediaopvoeding. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, zal deze avond online plaatsvinden via Google Meet. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Kinderen komen vandaag de dag al jong in aanraking met mobiele telefoons, tablets en computers. Hoe begeleid je hen hier goed in als ouders? Stel je grenzen en zo ja welke? Hoe praat je er met je kinderen over? Wat zijn de positieve effecten en de risico’s en hoe kun je kinderen daarvoor behoeden? Hoe leer je hen verantwoordelijk om te gaan met sociale media en het internet? Dit zijn onderwerpen die gedurende de avond aan bod komen. Je krijgt ook een aantal handige tips mee om dingen kindvriendelijk in te stellen op diverse apparaten.

Imke Wijnhorst zal gedurende het eerste gedeelte van de avond inhoudelijke input en tips geven over het onderwerp. In het tweede gedeelte van de avond is er gelegenheid om in te gaan op stellingen en om vragen te stellen. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar het Inspiratiecafé. Je ontvangt dan uitleg over hoe je online kunt deelnemen. Het online inspiratiecafé start om 20:00u, vanaf 19:45u kun je inloggen. We ronden uiterlijk om 22:00u af. Ouders en verzorgers maar ook grootouders, mensen die met kinderen werken of andere geïnteresseerden zijn van welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden om deel te nemen.

Imke Wijnhorst, MSc., is ontwikkelingspsychologe, moeder, spreekster en inspirator over christelijke opvoeding. Op www.gezinsfundament.nl zijn haar blogs te lezen en kun je deelnemen aan online cursussen.

We hopen je online te zien op 14 mei!