Online dagboekje: Overwinnaars!


Veel ouders zijn zoekende zijn hoe ze invulling kunnen geven aan de geloofsopvoeding van hun kinderen. Gezinsfundament wil hen daarin ondersteunen. Dit deden we al door middel van het geven van seminars en webinars en het schrijven van blogs over geloofsopvoeding. De afgelopen periode is daarnaast een nieuw idee ontstaan: het maken van een online dagboekje.

Een tijdje terug legde God het me op mijn hart om een keer een boek te schrijven. Ik wist echter nog niet waarover. Ik heb het idee teruggelegd in Zijn hand en toen kwamen er ideeën: het zou een dagboekje worden voor kinderen met als thema ‘Overwinnaars’. In het dagelijks leven kunnen kinderen met diverse omstandigheden geconfronteerd worden, maar samen met Jezus mogen ze leven als Overwinnaars. Dat wilde ik ze graag meegeven door dit dagboekje heen.

Het idee was echter nog niet af. Toen we nadachten hoe we op zouden kunnen vallen tussen andere dagboekjes en aan konden sluiten bij de interesses van kinderen, ontstond de gedachte om het dagboekje online uit te brengen. Schermen zijn interessant voor kinderen en niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ik hoorde pas al iemand vertellen dat haar dochter voorkeur had voor een online overdenking boven een gedrukt dagboekje. We geloven dat we hiermee kinderen kunnen motiveren om bezig te zijn met Gods Woord.

Om dit dagboekje te kunnen ontwikkelen, zijn we op 28 september 2018 een crowdfunding gestart. Inmiddels is vier dagen na de start hiervan al 11% van het doelbedrag binnengekomen. Ouders, maar ook opa’s en oma’s investeren. Een signaal dat het aanspreekt en dat mensen erin geloven. Als dank voor hun bijdrage, krijgen mensen het online dagboekje tot hun beschikking zodra het klaar is. Donateurs geven aan dat ze het een mooi initiatief vinden en vol spanning wachten op het eindresultaat. Wil je ook meehelpen? Dat kan op gezinsfundament.nl/dagboekje.