Kinderen leren om klaar te staan voor een ander


Dat onze kinderen iets over hebben voor iemand anders, daar hopen alle ouders denk ik op. Hoe kun je ze deze waarde bijbrengen? Een leuk idee daarvoor is om een keer een sociaal of praktisch project te doen als gezin. Met z’n allen een dag de handen uit de mouwen om mensen die het minder hebben in jouw omgeving, te helpen. Wellicht ken je zelf mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken of doen jullie al regelmatig de boodschappen voor een zieke buurvrouw. Maar als dat niet zo is, kan Stichting Present je aan een project helpen.

Wij deden onlangs zelf een sociaal project van Stichting Present met een groepje vanuit onze kerk. We gingen een ochtend bingo spelen met cliƫnten uit een revalidatiekliniek bij ons in de buurt. Zo mooi om te zien wat je voor die mensen betekent door ze een ochtend van je tijd te geven en vooral je liefde en aandacht. Vrienden van ons hadden ook hun twee kinderen meegenomen en ook voor hen was dat een mooie ervaring. Bovendien vonden de cliƫnten het erg leuk dat die kinderen er bij waren. Juist de spontane lach van een kind, kan iemand helpen om even zijn of haar eigen moeilijkheden te vergeten.

Wij zijn erg dankbaar voor deze mooie ervaring en willen ons komend jaar vaker op deze manier gaan inzetten. We hebben ervan genoten en we geloven dat dit ook voor ons kindje waardevol zal zijn. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, heb je wel eens zoiets gedaan met je gezin? Je kunt hieronder reageren of op het bijbehorende bericht op sociale media.

Imke