Kiezen voor je gezin

Gezinsfundament_RoanRoan is getrouwd met Naomi en vader van Gijs, Jaap, Frank en Merel. Voor Naomi en hij kinderen kregen, was hij eigenaar van een bedrijf in tuinontwerp en tuinaanleg waarbij hij meerdere mensen in dienst had. Het bedrijf liep goed en Roan vond het erg leuk om te doen. Roan: “Ik vind het heerlijk om tuinen te ontwerpen en samen met mijn werknemers hadden we een bloeiend bedrijf.” Het kostte hem wel veel tijd, ook in de avonduren was Roan vaak nog bezig met bijvoorbeeld de administratie. Daarom maakte hij toen de kinderen kwamen een bijzondere keuze. Hij koos ervoor om zijn bedrijf met personeel te stoppen en als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. Roan: “Mijn vrouw werkt in de zorg en wilde ook graag blijven werken. Ze heeft onregelmatige diensten en ik wilde dan graag thuis kunnen zijn voor de kinderen. Met het bedrijf dat ik had, was dit niet haalbaar. Er komt veel werk kijken bij het runnen van een bedrijf. Daarom koos ik ervoor hiermee te stoppen en als ZZP-er verder te gaan. Zo hield ik tijd over voor mijn gezin.” Een hele bewuste keuze dus, om in zijn gezin te investeren en zijn vrouw de mogelijkheid te geven ook te kunnen blijven werken.

Daarnaast hebben Roan en Naomi nog een mooie keuze gemaakt. In overleg met elkaar hadden ze besloten om tot de kinderen allemaal 6 jaar of ouder waren, geen grote en verantwoordelijke taken op te pakken in bijvoorbeeld de kerk of vrijwilligerswerk. Roan: “Wij vinden het erg belangrijk om veel tijd met onze kinderen door te kunnen brengen en er voor ze te zijn. Dat betekent in onze ogen dat het niet haalbaar is om daarnaast nog andere grote dingen op te pakken. Mijn passie ligt bij Israël en ik merk dat God me roept om daar van betekenis te zijn. Nu onze jongste 6 jaar is, ga ik daar af en toe naar toe en zie ik uit naar wat God verder van plan is. Maar heel bewust hadden we gekozen deze droom te laten rusten tot aan nu. Investeren in je kinderen, zeker als ze nog jong zijn, zien wij als enorm belangrijk. En onze dromen konden wel wachten, God kan ons nu ook nog gebruiken.”

Ik vond het verhaal van Roan erg inspirerend. Bijzonder hoe hij samen met zijn vrouw weloverwogen keuzes heeft gemaakt en duidelijk zijn gezin prioriteit heeft gegeven in zijn leven. Niet alleen in zijn gedachten, maar ook door keuzes te maken die zijn leven veranderden. Ik geloof dat kinderen het waard zijn dat we dergelijke keuzes voor hen maken. Het legt een enorm sterke basis in hun leven wanneer hun ouders veel tijd en aandacht voor ze hebben. Het geeft ze een gevoel van geliefd zijn en helpt ze om zich optimaal te ontwikkelen. Een stevig fundament waar ze de rest van hun leven op verder kunnen bouwen! Roan, bedankt voor je openheid en het delen van je verhaal.

Imke

In verband met de privacy zijn de namen en foto in dit verhaal fictief.