Hij maakt je bekwaam


Vader of moeder zijn is een uitdagende taak. Sinds ik zelf moeder ben, ervaar ik dat ook in de praktijk. Een tijdje terug kwam ik een Bijbeltekst tegen die me hierin erg bemoedigde. Dat was het volgende vers: ‘God zal ervoor zorgen dat jullie willen doen wat zijn plan voor jullie is. En dat niet alleen. Hij zal er óók voor zorgen dat jullie dat ook kúnnen.’ (Filippenzen ‭2:13 in de BasisBijbel)

Het is Gods plan dat wij die vader of moeder voor onze kinderen zijn die zij nodig hebben. In dit vers bemoedigt God ons. Hij zegt enerzijds dat Hij ons het verlangen zal geven om dat te doen wat Zijn plan is. Hij zorgt dat wij het graag willen. We herkennen vast wel het verlangen om een goede vader of moeder te zijn. Maar anderzijds zorgt Hij er ook voor dat we dat ook kunnen.

Hij koos jóu uit als vader of moeder voor jouw kind(eren). Hij leert jou wat je moet leren. Hij geeft je de inzichten en de wijsheid die je nodig hebt. Ook al voel je je misschien soms onbekwaam, of ben je wel eens te moe om een gezellige ouder te zijn. Hij zal je leren wat je moet leren en geven wat je nodig hebt om die ouder te kunnen zijn die Hij wil dat je bent. Zoals klei in de handen van de pottenbakker, vormt Hij je tot de ouder die je mag zijn. Wat een zegen!

Bij mij persoonlijk houdt dat in dat ik op dit moment mag leren hoe ik voldoende rust neem, zodat ik op andere momenten een ontspannen moeder kan zijn. Ik vind het zo mooi hoe God me daar steeds weer nieuwe inzichten over geeft. Welke dingen is God jou aan het leren die jou helpen om de vader of moeder te zijn die jouw kinderen nodig hebben?

Imke