Het gezin – een mooie vlinder


Zondagmiddag was ik een wandelingetje aan het maken. Toen zag ik opeens een prachtige vlinder voor me op het pad zitten. Vlinders zijn mijn lievelingsdieren, dus ik stopte even en stond een poosje naar de vlinder te kijken. Hij zat daar heel rustig en opende en sloot zijn vleugels een aantal keer. Ik kon hem goed bekijken. Ik ging door mijn knieƫn en bekeek hem van dichtbij. Zelfs toen ik mijn handen naar de vlinder toe bewoog, bleef hij rustig zitten. Totdat er uit de tegengestelde richting een fietser aankwam. De vlinder vloog op en was weg.

Dit moment met deze vlinder deed me denken aan de manier waarop ik gezinscoaching aanpak vanuit Gezinsfundament. Jouw gezin is als die vlinder: prachtig geschapen door God. Ik kom niet als een plotselinge fietser patsboem jullie leven in walsen met een oordeel wat je allemaal verkeerd doet. Nee, dat zou je afschrikken en doen wegvliegen. Ik kom rustig binnen en observeer een tijdje. Ik vind het belangrijk dat jullie jezelf kunnen zijn zodat ik de mooie kanten van jullie gezin goed kan bekijken. Pas dan kom ik gemoedelijk een stapje dichterbij, stel wat meer vragen en geef wat tips. Tips die jullie gaan helpen om nog meer het mooie gezin te kunnen zijn dat jullie ten diepste al zijn maar wat nu misschien nog niet zichtbaar is voor de snelle voorbijganger.

Imke