GezinsPlatform.NL gelanceerd

GezinsPlatform.NL
Op woensdag 15 mei is het GezinsPlatform.NL gelanceerd. Voor allerlei groepen in de samenleving zijn er belangenbehartigers: ondernemers, automobilisten, dieren, kunstenaars, enzovoorts. Vanaf nu heeft óók het Nederlandse gezin zijn eigen belangenbehartiger.

Opgroeien in een gezin staat los van politieke voorkeur, sociale status, levensovertuiging of afkomst. Nederland telt 3,6 miljoen minderjarige kinderen in 2,6 miljoen huishoudens. Dat is een enorm groot aantal. GezinsPlatform.NL vraagt meer aandacht voor het gezin in de politiek, de media en de samenleving. Het platform brengt organisaties bijeen die zich op hun eigen manier en vanuit hun eigen expertise inzetten voor het gezin. Stichting Gezinsfundament is één van de deelnemende organisaties. Ook streeft het platform naar het bouwen van een netwerk van donateurs die de vele vaders, moeders en kinderen in ons land vertegenwoordigen.

Als eerste actie lanceerde GezinsPlatform.NL een Gezinskieswijzer voor de Europese Verkiezingen. Daarnaast vierde GezinsPlatform.NL de lancering van het platform met een feestelijke gezinsdag op vrijdag 31 mei. Tweedekamerleden van de SGP en het CDA onthulden een spandoek met het motto van het platform: het gezin op de kaart. Er kon gespeeld worden, er was voor iedereen friet en een snack, de Veluwsche Sanghertjes traden op en Willemijn de Weerd kwam voorlezen uit eigen werk. Gezinsfundament was ook vertegenwoordigd met een stand, net als een aantal andere deelnemende organisaties. Het was een geslaagde dag! Foto’s zijn hier te vinden.