Gezinsfundament bloeit!


We zijn erg dankbaar voor het werk dat we met Gezinsfundament mogen doen en voor de zegen die erop rust. Het is fijn om er voor gezinnen te kunnen zijn en hen verder te kunnen helpen in de opvoeding van de kinderen. Graag deel ik jullie waar we staan en waar we mee bezig zijn.
Bericht van d.d. mei 2019

Onlangs mocht ik een seminar verzorgen in de Katholieke kerk in Vught. De deelnemers waren ontzettend enthousiast en hebben veel geleerd. In juni mag ik voor de tweede keer een seminar over hechting verzorgen voor vrijwilligers van Humanitas. In oktober mag ik een ouderavond van een kinderdagverblijf invullen, en een workshop verzorgen op de JongeGezinnenDag. Daarnaast geef ik maandelijks een webinar waarvoor veel belangstelling is. De laatste keer hadden bijna 50 mensen zich aangemeld.

Daarnaast heb ik onlangs het online dagboekje ‘Gods hart voor kinderen’ uitgebracht. Een dagboekje voor ouders, dat door velen gelezen wordt: al ruim 200 mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Tevens ben ik bezig met het schrijven van een online dagboekje voor kinderen. Binnenkort zal het eerste deel hiervan beschikbaar zijn. Eens per kwartaal schrijf ik daarnaast een column in GroeiMagazine. Op sociale media deel ik bovendien zo nu en dan tips. Onlangs zijn we op Facebook de grens van 1.000 pagina-vind-ik-leuks gepasseerd!

Verder zien we dat mensen erg enthousiast zijn over de mogelijkheid om opvoedvragen te stellen via WhatsApp. Deze vorm van laagdrempelig opvoedadvies willen we daarom graag uitbreiden, hiervoor ben ik bezig met een subsidieaanvraag. Zo nu en dan kom ik ook bij een gezin thuis voor coaching.

Ten slotte ben ik erg dankbaar voor het netwerk dat ik aan het opbouwen ben. In februari heb ik kennisgemaakt met Kay Lorentz van Resilient Kids Zuid-Afrika, die mij geïnspireerd heeft over hoe je kinderen kan leren omgaan met hun emoties en kan helpen bij het verwerken van trauma’s. Ook heb ik een leuk gesprek gehad met Leontine Bibo, de oprichtster van Buurtgezinnen, een mooi initiatief waarbij gezinnen elkaar ondersteunen. In april heb ik kennisgemaakt met Aisa Meel van De Wonderwolk. Ze is erg creatief en ontwikkelt leuke hulpmiddelen voor de geloofsopvoeding.

In mei is het Gezinsplatform.NL gelanceerd, waar we als Gezinsfundament aan deelnemen. Hier kunnen we weer nieuwe contacten kunnen gaan leggen en krijgen de mogelijkheid krijgen onszelf te laten zien op de Gezinsdag. Tevens heb ik in mei een gesprek gehad met iemand van het tijdschrift Jente. Ik ben ambassadeur geworden, en in ruil daarvoor bieden zij me diverse mogelijkheden om Gezinsfundament onder de aandacht te brengen. Prachtig hoe je als organisaties elkaar kunt versterken!

Een uitgebreider overzicht van onze activiteiten, inclusief onze financiële verantwoording, vind je in ons jaarverslag. Alles bij elkaar is het prachtig om te zien dat dit werk voorziet in behoeften van gezinnen. Ik mag dit werk doen tot eer van God. In Spreuken 14:31 staat dat wie hulpbehoevenden steunt, Hem eert. Het is onze passie om gezinnen te ondersteunen zodat kinderen tot bloei komen en ouders kunnen genieten van het ouderschap!

Imke