Geestelijke strijd: het belooft een geweldige dag te worden!

gezinsfundament-29Pas geleden toen ik opstond, voelde ik me misselijk en had zo’n gevoel van ‘ik heb geen zin in deze dag’. Je zult het misschien wel herkennen, voor sommigen het begin van een baaldag. Heel soms heb ik zo’n gevoel. Die ochtend dus ook. Op dat moment stond ik voor de keuze: geef ik toe aan dit gevoel of kies ik voor de vreugde die God me vandaag wil geven? Even ging ik zoeken naar redenen waarom ik me zo voelde. Was ik te druk geweest? Had ik iets verkeerds gegeten? Maar toen realiseerde ik me dat juist als je een super goede dag gaat hebben, de duivel meestal extra hard zijn best doet om je er vanaf te houden. Om te voorkomen dat de geweldige dingen die God voor je in petto heeft, die dag op jouw pad komen.

Dus koos ik voor de vreugde van God. Ik zette aanbiddingsmuziek aan tijdens het douchen (met dank aan onze nieuwe badkamerradio) en zong mee. Ik besloot het beste van de dag te gaan maken en uit te zien naar de mooie dingen die God voor me had klaarliggen. Mijn man bad voor me dat de misselijkheid weg zou gaan. Die verdween niet meteen en ik voelde me niet direct beter. Toch ben ik mijn dag begonnen met een positieve houding. Na een uurtje had ik nergens meer last van.

Mijn gedachte van die ochtend werd bevestigd: het werd een geweldige dag. ’s Ochtends had ik al meteen een heel fijn gesprek met mijn man, waardoor ik nieuwe inzichten kreeg om een probleem op te lossen waar ik al een tijd mee rondliep. Daarna ben ik aan het werk gegaan, en dat ging super. Ik kreeg veel meer af dan dat ik verwacht had af te krijgen die dag. En in die verwachting had ik niet eens meegenomen dat ik me niet lekker voelde, want het was wat ik de dag ervoor al had gepland. Dus ik heb meer kunnen doen dan wat ik op een normale dag gedaan zou hebben. Vervolgens had ik nog een fijne en inspirerende avond in de kerk.

Voel jij je ook wel eens naar in de ochtend en heb je helemaal geen zin in de dag? Of komen je kinderen naar je toe: “Mam, ik heb geen ziiiiiiin….” Realiseer je dan dat het waarschijnlijk een geweldige dag gaat worden. Mits je de goede keuze maakt en er niet aan toegeeft, maar je focust op God. Leg je kinderen uit dat er maar één is die wil dat jij geen leuke dag hebt. En dat geen zin hebben, meestal betekent dat die ene je probeert tegen te houden. Laat je hem winnen, of laat je God winnen? Prijs God, want Hij is goed en Zijn gunstbewijzen zijn iedere morgen nieuw. Dank Hem hardop voor wie Hij is of zing mee met aanbiddingsmuziek. Begin je dag vol verwachting… en je zult zien dat je met God meer dan overwinnaar bent!

Imke