Filmtip: hoe word je de allerbeste vader voor je kinderen?

CourageousOpmerkelijk nieuws: een vader die een diamant van zo’n 45 miljoen euro voor zijn 7-jarige dochtertje kocht. Wil jij je kinderen ook een ‘schat’ meegeven? Iets dat nog veel meer waard is dan deze diamant? 

Geef ze dan het beste van jezelf! Vaders zijn enorm belangrijk voor kinderen. Wil jij een ‘best goede vader’ zijn, ‘goed genoeg’, of wil jij het allerbeste voor je kinderen? Met wat moed en doorzettingsvermogen, is het mogelijk dat jij de allerbeste vader bent die je kinderen zich maar kunnen wensen. Om je hierbij te helpen en te inspireren, deze week een film-tip: Courageous (te bestellen via deze link).

De film gaat over een groepje politieagenten. In het dagelijks leven hebben ze veel moed nodig voor hun werk. Maar je kunt op je werk nog zo moedig zijn of zo goed leiding geven, je belangrijkste taak ligt thuis, ontdekken ze. Ze pakken criminaliteit aan, maar het blijkt dat veel criminaliteit voorkomt in gezinnen zonder vader. Dus worden ze uitgedaagd om zelf een belangrijke stap hierin te zetten en een goede vader te zijn in hun eigen gezin. Door een heftige gebeurtenis worden ze er bij stil gezet hoe belangrijk het vaderschap is. Samen met God ontdekken ze hoe ze dit aan kunnen pakken.

Nog twee leuke weetjes als extra stimulans. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geregeld leuke dingen doen met hun vader (thuis en buitenshuis), gemiddeld hogere schoolcijfers halen. En meiden die een goede band hebben met hun vader, blijken langer te wachten met seksuele contacten. Kies jij er ook voor om een goede vader te zijn voor je kinderen? Veel moed toegewenst daarbij!

Een mooie bemoediging uit de Bijbel hierbij komt uit Jozua 1:9 “Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de HERE, uw God, u overal terzijde zal staan.” Gods kracht woont in jou en samen met Hem kun je je kinderen het allerbeste geven. Hij zal je de weg wijzen als jij Hem daarom vraagt. Je kunt simpelweg dit gebed bidden: “Hemelse Vader, help mij om een vader te zijn zoals U het heeft bedoeld. Help mij en leid mij om mijn kinderen het allerbeste te geven, in Jezus’ naam, amen.” Hij zal je dan helpen. Veel zegen en kijkplezier!