De Bijbel rond in 40 kaartjes

Komende week start de veertigdagentijd: een periode waarin we toeleven naar Pasen. Als ouder vraag je je misschien af of je hier met je kinderen ook iets mee kunt. Dat kan zeker! Eerder schreef ik al een serie blogs om met je kinderen toe te leven naar Pasen. Maar voor de kleinere kinderen heeft De Wonderwolk nu ook iets heel leuks ontwikkeld: De Bijbel rond in 40 kaartjes!

Een aantal weken geleden ben ik zelf samen met onze zoon van 4 jaar gestart met deze kaartjes. Het pakketje bevat een standaard met kruis, 40 kaartjes, een buisje en 40 steentjes. Iedere dag kun je samen met je kind een kaartje pakken en het verhaal dat erop staat lezen. Er staat ook bij elke dag een tip voor een liedje en een vraag. Daarna mag je kind een steentje in het buisje doen. De steentjes staan symbool voor de vele betekenissen die stenen hebben in de Bijbel.

Onze zoon was nog helemaal niet bekend met de Bijbel en toch merk ik dat hij het elke dag weer leuk vindt om hier mee bezig te zijn, dankzij de leuke kaartjes. Ik verbaasde me hoeveel er bij hem bleef hangen! Hij hoorde ieder verhaal voor het eerst, maar toch vertelde hij zelf spontaan toen hij buiten aan het spelen was dat “de meneer niet naar de kapper mocht, anders was hij niet meer sterk” (Simson) en vertelde hij aan papa dat “het water aan de kant ging” (Mozes bij de Rode Zee). De eenvoudige tekeningen en leuke liedjes (waarvan de meeste gemakkelijk op YouTube te vinden zijn) maken het erg laagdrempelig en leuk! Inmiddels wil onze zoon steeds graag eerst het liedje horen voor we het kaartje lezen en dan na het lezen luisteren we het liedje nog een keer. Aan het eind mag hij dan zelf een steentje in het buisje doen. Ook al snapt hij de betekenis daarvan nog niet helemaal, het is toch een leuke traditie.

Een echte aanrader dus om zo op een eenvoudige manier de veertigdagentijd invulling te geven in je gezin!