Christmas Challenge

Voor de Kerstvakantie wil ik jullie een uitdaging meegeven. Iets waarvan ik geloof dat het een wezenlijk verschil uit zal gaan maken in je gezin. Iets waar je weliswaar tijd in moet investeren, maar wat zeker de moeite waard is!

De uitdaging is om gedurende de Kerstvakantie (of je nu een paar dagen vrij bent of twee weken), elke dag je dag met God te beginnen. Dan bedoel ik niet een kort gebedje voor het ontbijt, samen met je gezin. Nee, ik bedoel echt even – alleen – tijd nemen met Hem. Zoek een moment waarop je je even terug kunt trekken en alleen kunt zijn met God. Gewoon een kwartiertje of misschien een half uurtje waarin het draait om jouw relatie met God. Met Hem praten, Hem aanbidden, je bewust worden van Zijn liefde voor jou, Zijn Woord lezen. Een moment om, iedere dag weer, Zijn liefde te ontvangen.

Daarnaast heb je gedurende deze tijd met God de gelegenheid om te bidden voor je gezin en de zorgen die je hebt voor je gezin met Hem te delen. In de Bijbel staat: ‘U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart.’ (1 Petrus 5:7). Vervolgens lezen we in Filippenzen 4:6-7 ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.’ Ik heb zelf ontdekt dat dit werkt. Wanneer ik ‘s morgens mijn dag begin met God en mijn zorgen met Hem deel, dan ga ik ontdekken dat Hij me wil helpen. Hij geeft me ideeën hoe ik met de situatie om kan gaan. Of ik kom oplossingen tegen in Zijn Woord. Dat geeft vrede!

Het lezen in de Bijbel is ook mooi omdat Zijn Woord vol staat met prachtige beloften. Ik vind het zelf altijd weer fijn om ‘s morgens één belofte die ik lees en die er voor mij uitspringt, op te schrijven en die gedurende de dag meerdere keren te lezen. Bijvoorbeeld pas, toen mijn man en ik erg veel taken te doen hadden en even niet inzagen hoe we alles af zouden krijgen. Ik las ‘s morgens in Jozua 10:8: ‘”Wees niet bang voor hen”, zei de HERE tegen Jozua, “want Ik heb hen al aan u overgegeven om hen te vernietigen. Niet één van hen zal het tegen u kunnen opnemen.”‘ Ik zag deze ‘hen’ als de taken die we te doen hadden. God sprak hier doorheen: “Wees niet bang, want Ik heb er al voor gezorgd dat jullie alles af zullen krijgen.” Vol goede moed gingen we dan ook aan de slag. Zo mag ook jij iedere morgen weer ontdekken welke belofte God vandaag voor jou en je gezin heeft.

Door je te laten vullen met Gods liefde, iedere morgen weer, begin je sterker aan de dag. Je hebt meer om uit te delen. Bovendien ben je je meer bewust van Gods liefde en beloften voor jouw gezin. Je zult gaan ontdekken dat Hij Zijn beloften graag waarheid wil maken.  Ik geloof dat deze Christmas Challenge een overvloedige zegen zal brengen in je gezin. Zodanig, dat je er na de Kerstvakantie misschien wel mee door wilt blijven gaan… Maar om de uitdaging haalbaar te laten zijn: begin met de Kerstvakantie. Spreek met je partner of met een vriend of vriendin die dit ook gelezen heeft af dat je dit allebei gaat doen. Ik ben benieuwd wat het je zal gaan brengen!

Imke