Boeken

Er zijn veel boeken verkrijgbaar op het gebied van de (geloofs)opvoeding. Daarom hieronder een overzicht van de boeken die wij je in het bijzonder willen aanbevelen. Wanneer je op een boek klikt, kom je op de website van onze samenwerkingspartner Kameel.nl, waar je het boek kunt bestellen.

     

 

KINDERBIJBELS

Prentenbijbel
Marijke ten Kate

De Prentenbijbel is een dik prentenboek vol bijbelverhalen, geschreven in eigentijdse, kindgerichte taal. De warme en kleurrijke illustraties van Marijke ten Cate zijn paginagroot en laten ook details zien die niet in het verhaal voorkomen. Zo vertellen tekst en illustratie samen het verhaal van de schepping tot aan de dag dat Jezus terug zal komen.

Samenleesbijbel Junior
Nederlands Bijbelgenootschap
Interactieve kinderbijbel voor kinderen van 4-7 jaar

In 30 stappen door de Bijbel langs bekende en minder bekende verhalen. Met opdrachtjes, weetjes en gespreksvragen.

 

Samenleesbijbel
Nederlands Bijbelgenootschap
Interactieve kinderbijbel voor kinderen va 8-12 jaar

De volledige Bijbel in Gewone Taal, maar dan met een stappenplan er doorheen speciaal afgestemd op kinderen. Op drie niveau’s kun je met behulp van de aanwijzingen vertrouwd raken met de Bijbelverhalen. Met leuke opdrachtjes, puzzels, weetjes en dingen om over door te praten. Een interactieve Bijbel dus!

 

Crea kinderbijbel
Kinderbijbel met opdrachten voor kinderen tot ± 6 jaar

Dit creatieve boek is gemaakt bij de bijbelverhalen uit de Bijbel voor jonge kinderen. Er staan mooie kleurplaten, stip-tot-stiptekeningen, zoekplaten en leuke tekenopdrachten in. Spelenderwijs raken kinderen zo vertrouwd met de bijbelverhalen.

 

DAGBOEKJES

God kent jou!God kent jou
Nieske Selles
Dagboekje voor kinderen vanaf 5 jaar

Een leuk dagboekje om God beter te leren kennen, met dagelijks een Bijbelgedeelte en een vraag om over na te denken, een gebed of een opdrachtje.

Stille tijd, vriendentijd
Louisa Spijker
Dagboekje voor kinderen van 7-11 jaar

Een leuk werkboekje dat je in 20 dagen wil helpen om een vriend of vriendin van God te zijn.

 

 

Blik omhoog
Jessica Leeffers- Locht
Blik met kaartjes voor kinderen van 6-12 jaar

‘Blik omhoog’ bevat 26 kaarten met vragen en activiteiten voor mooie gezinsmomenten rond de Bijbel. Eenvoudig maar kostbaar, serieus en toch vrolijk, stoer maar ook kwetsbaar. Heb je bijvoorbeeld weleens een bevroren T-shirt race gedaan, achterstevoren gegeten of je neus in de tarwebloem gestoken? Durf jij met je gezin de uitdaging aan? De ideeën zijn geschreven voor kinderen van de basisschoolleeftijd vanaf ca. groep 3. Maar grotere of kleinere kinderen kun je er ook prima op hun eigen niveau bij betrekken.

VOORLEZEN

Productafbeelding Ik beloof het jeIk beloof het je
Max Lucado
Prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Ik beloof het je is een hulpmiddel voor ouders om hun kind een blijvende boodschap mee te geven: wij houden van je en God is er altijd! Dit prentenboek vertelt het verhaal van een vader en een kind, waarin de vader uitlegt wat het kind betekent voor de ouders én voor God. Een erg bemoedigende boodschap die blijvend is. Daardoor zeer geschikt als cadeau bij geboorte/doop en opdragen, maar ook goed om als ouder zelf aan je kind te geven!

Productafbeelding KrummelKrummel
Max Lucado
Prentenboek voor kinderen tot 6 jaar

Krummel de rups voelt zich zo verschrikkelijk gewoon. Hij is niet zo sterk als de mier. Hij heeft geen grappig huisje op zijn rug, zoals de slak. Hij heeft zelfs niet van die mooie stippen die het lieveheersbeestje heeft. Hij is gewoon. Tot dat… Leuk voor kinderen maar ook als volwassene kun je genieten van dit bijzondere verhaal over de rups die leert dat God met iedereen een eigen bedoeling heeft.  Een mooi prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties.

Productafbeelding De zeven eigenschappen van Happy Kids  De 7 eigenschappen van Happy Kids
Sean Covey
Prentenboek

De dieren waar je in dit boek kennis mee maakt, staan voor een van de zeven eigenschappen uit de internationale bestseller De zeven eigenschappen van Stephen Covey en samen beleven ze veel avonturen. Kinderen kunnen zich met deze zeven eigenschappen op speelse wijze vanuit hun eigen talenten en persoonlijkheid ontwikkelen. Het boek is leuk om voor te lezen maar ook oudere kinderen (<12) kunnen hier dingen uithalen.

Productafbeelding Sterren en stippen - Alle verhalen over de NerflandersSterren & stippen
Max Lucado
Prentenboek

In deze mooi bundel zijn alle verhalen over Wout en de Nerflanders te vinden, te beginnen met Niemand is zoals jij. Deze gelijkenis over zelfbeeld en eigenwaarde is erg krachtig en ook de andere verhalen bevatten een pakkende boodschap. De omnibus bevat de volgende verhalen: Niemand is zoals jij, Je hoort bij mij, Had ik maar een groene neus, Een fantastisch geschenk, De beste, Speciaal voor jou. Geschikt om voor te lezen of om door iets oudere kinderen zelf te worden gelezen.

Een supergoede Vader
Chris Tomlin & Pat Barret
Prentenboek

Dit verhaal gaat over de kleine beer Sam wiens leven en dat van zijn vriendjes voorgoed verandert wanneer ze de geweldige liefde van de grote Koning leren kennen. Als Sams vriendjes hulp nodig hebben, gaat hij op reis naar de Koning die in het kasteel woont waarvan de poort altijd open is. Tijdens zijn reis gaat Sam op zoek naar het mooiste cadeau voor de Koning… Het prachtige verhaal zal kinderen ervan overtuigen dat God een supergoede Vader is die overweldigend veel van hen houdt. Gebaseerd op het bekende lied ‘Good Good Father’ van Chris Tomlin.

Productafbeelding Ieder zijn talentIeder zijn talent
Joyce Meyer
Prentenboek, zie inkijkexemplaar

Nelly Nijlpaard wil heel graag optreden in de talentenshow van Dierentuin Alledag. Maar ze kan niet vliegen zoals Gabriëlle Gans en ze kan ook niet jongleren zoals Raymond de Zeehond. Nelly moet ontdekken wat haar talent is. De tijd dringt, want de show gaat beginnen. Dan herinneren haar vrienden haar eraan dat God haar prachtig heeft gemaakt. Ook zij heeft een talent en staat op het punt om dit te ontdekken …

Productafbeelding Bidden doe je zoBidden doe je zo
Joyce Meyer
Prentenboek, zie inkijkexemplaar

‘Je hoeft niet hoog in de lucht te zitten om dicht bij God te zijn!’ kwaakte Patrick. ‘Daar heb je bidden voor!’ Nelly en Nico keken verbaasd. Zij hadden altijd gedacht dat bidden hard werken was. Dat stond tenminste zo in Nico’s boek. Dan komt er een grappige groep vrienden die hun leren dat je overal kunt bidden, wanneer je maar wilt, en op heel veel manieren.

Vrede in het veld
Joyce Meyer
Prentenboek, zie inkijkexemplaar

De wedstrijd om het honkbalkampioenschap van Dierentuin Alledag is in volle gang! Maar sterspeler Mark Giraffe zit niet goed in de wedstrijd. Hij voelt zich verschrikkelijk door iets wat hij gedaan heeft. Hij moet dingen weer in orde maken, het goedmaken met zijn vriend en de vrede vinden die je krijgt als je doet wat goed is in Gods ogen. Zal het hem allemaal lukken en gaat hij ook nog de wedstrijd te winnen?

Het perfecte kerstspel
Joyce Meyer
Prentenboek, zie inkijkexemplaar

Nelly Nijlpaard mag het jaarlijkse kerstspel in Dierentuin Alledag organiseren. Ze is vastbesloten om ervoor te zorgen dat het kerstspel dit jaar mooier wordt dan alle kerstspelen daarvoor. Maar als alles misgaat, leren Nelly en haar vriendjes dat het bij kerst niet gaat om gekleurde lampjes of een indrukwekkend toneelstuk: het gaat om Jezus.

Saar en Jop
Arjet Borger-Korf
Prentenboek voor kinderen van 2-5 jaar

Dit boek helpt je om met jonge kinderen in gesprek te gaan over de onderwerpen identiteit, vriendschap en intimiteit. Door hier met hen over te praten, kan ieder kind ontdekken hoe uniek en kostbaar hij of zij is. Saar gaat een nachtje bij Jop logeren. Voor het slapen gaan lezen ze een verhaal, ’s ochtends ontbijten ze en daarna kunnen ze de hele dag samen spelen. Speel je met hen mee? Op een drietal plekken wordt het verhaal ‘onderbroken’ door een praatplaat. Laat kinderen hun vragen stellen en geef eerlijk antwoord. Hiermee help je ze om bewust te worden van wie ze zijn. Ook worden zij zich bewust van de keuzes die ze maken en waarom zij die maken.

Saar en Jop praten over seksualiteit
Arjet Borger-Korf
Prentenboek voor kinderen van 4-7 jaar

Dit boek helpt ouders en opvoeders om met kleuters in gesprek te gaan over hoe een baby ontstaat en groeit in de buik. Het herkenbare verhaal brengt het onderwerp op een natuurlijke manier ter sprake. Het geeft basisuitleg in woord en beeld, maar laat veel ruimte voor ouders om het gesprek met hun kind op hun eigen niveau te voeren. De kijkplaten kunnen daarbij extra hulp bieden. Het boek Dit prentenboek sluit aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. Het gaat in op de verschillen tussen mannen en vrouwen en op de vraag hoe nieuw leven ontstaat. Een praktisch boek dat helpt op een tedere manier het gesprek over seksualiteit aan te gaan.

Papa, mama + ik
Malcolm en Meryl Doney
Prentenboek voor kinderen van 5-8 jaar

Waar komen de kinderen vandaan? Een vraag die kinderen al heel jong stellen. Uit de buik van Mama? Hoe ben ik daar dan in gekomen? En eruit? Dit boek geeft antwoord. Het laat alles zien, maar blijft fijntjes. Het beschrijft onze voortplanting, met soms humoristische illustraties. Kindervragen worden behandeld binnen een liefdevolle relatie tussen vader en moeder. ‘Papa, Mama + ik’ laat ook heel mooi zien wat God te maken heeft met vaders, moeders en kinderen.

 

Niet meer samen
Linda Klein
Prentenboek voor kinderen van ± 3-8 jaar

Dit prentenboek beschrijft de scheiding van ouders in een christelijk gezin vanuit het perspectief van een jong kind. Het boek is bedoeld voor kinderen die in aanraking komen met een scheiding in het eigen gezin of daarbuiten. Het boek biedt ruimte aan alle gemengde en uiteenlopende gevoelens waar kinderen tegenaan lopen. Jonna, Joris en Hond reageren allemaal anders. En dat mag ook. Het boek wil kinderen helpen om te gaan met de situatie. Uitgangspunt in het boek is de boodschap dat wat er ook gebeurt, God er is. God verandert niet. Hij is trouw. Vanwege de complexiteit van het onderwerp heeft Linda Klein een bijlage bij dit boek geschreven. Hierin geeft ze adviezen voor ouders en andere betrokkenen over hoe het boek het beste gebruikt kan worden.

SAMEN LEZEN

Productafbeelding Met de ogen en oren openMet de ogen en oren open
Jennifer Toledo
Zie inkijkexemplaar

Er bestaat voor je gezin geen groter avontuur dan om samen te leren Gods stem te verstaan. God de Vader verlangt ernaar om jou en je kinderen te laten zien wie Hij echt is en hoe Hij wil helpen bij de vragen van alledag. Als je als gezin de tijd neemt om naar Hem te luisteren, zul je worden verrast door zijn liefdevolle betrokkenheid bij elk detail van jullie leven. Het boekje geeft heldere uitleg en leuke praktijkoefeningen voor zowel jongere als oudere kinderen. Daarnaast biedt het ouders belangrijke handvatten bij dit deel van de geloofsopvoeding.

 

ZELF LEZEN

Strijd in je denken voor kinderen
Joyce Meyer
Vanaf ongeveer 8 jaar, zie inkijkexemplaar

Wist je dat er in je denken een strijd is tussen goed en kwaad? Goede en slechte gedachten strijden om de baas te zijn over hoe jij je voelt, wat je zegt en wat je doet. Als goede gedachten winnen, ervaar je de zegen van God, maar als slechte gedachten winnen – problemen! Maar wist je ook dat jij de goede gedachten kunt laten winnen, als jij de juiste keuzes maakt? De verhalen en vragen uit dit boek helpen je om moeilijke dingen zoals bezorgdheid, boosheid, verwarring en angst te overwinnen!

Productafbeelding Kijk! daar komt de hemel!Kijk! Daar komt de hemel!
Bill Johnson & Mike Seth
Vanaf ongeveer 8 jaar, zie inkijkexemplaar

Kunnen kinderen de hemel naar de aarde brengen? JA! Dit boek bevat veel waargebeurde verhalen over hoe God wonderen door kinderen doet. Ook krijg je uitleg hoe jij zelf kunt leven in Gods bovennatuurlijke kracht. Jezus heeft een spannend leven vol wonderen en zegeningen voor jou. Als je door Zijn liefde ontdekt wie je echt bent, wordt je leven een groot avontuur. Samen met Hem zul je de hemel naar de aarde brengen! Het boek is geschreven voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er van leren.

Productafbeelding Sterren en stippen - Alle verhalen over de NerflandersSterren & stippen
Max Lucado
Prentenboek

In deze mooi bundel zijn alle verhalen over Wout en de Nerflanders te vinden, te beginnen met Niemand is zoals jij. Deze gelijkenis over zelfbeeld en eigenwaarde is erg krachtig en ook de andere verhalen bevatten een pakkende boodschap. De omnibus bevat de volgende verhalen: Niemand is zoals jij, Je hoort bij mij, Had ik maar een groene neus, Een fantastisch geschenk, De beste, Speciaal voor jou. Geschikt om voor te lezen of om door iets oudere kinderen zelf te worden gelezen.

Stille tijd, vriendentijd
Louisa Spijker
Dagboekje voor kinderen van 7-11 jaar

Een leuk werkboekje dat je in 20 dagen wil helpen om een vriend of vriendin van God te zijn.

 

 

VOOR OUDERS

65 beloften van God voor uw kind
Mike Shreve
Dagboek voor ouders, zie inkijkexemplaar

God heeft een groot hart voor kinderen en Hij belooft voor hen te zorgen. De Bijbel staat vol beloften die laten zien wat zijn hartsverlangen voor kinderen is. Hij wil niets liever dan het gebed van ouders beantwoorden. Dit dagboek voor ouders neemt u mee langs Gods prachtige beloften voor uw kind. Elke belofte wordt kort toegelicht en vormt zo de dagelijkse bemoediging die iedere ouder nodig heeft.

 

Onze kinderen doelbewust liefhebben
Danny Silk
Zie inkijkexemplaar

De eenvoudig toe te passen methode uit dit boek geeft je gereedschap om je kinderen op te voeden in de vreugde en de volheid van de Heer Jezus. Het boek komt met voorbeelden, concepten, vaardigheden en ideeën die ouders helpen om angst bij hun kinderen te verminderen door niet langer straf als opvoedkundig instrument te gebruiken maar hun hart te versterken zodat zij hun bestemming zullen bereiken.

 

Productafbeelding De vijf talen van de liefde van kinderenDe 5 talen van de liefde van kinderen
Ross Campbell & Gary Chapman

Een heel praktisch boek over het liefhebben van je kind, vol met suggesties voor de dagelijkse communicatie met je zoon of dochter. Elk mens, en dus ook ieder kind, heeft een eerste liefdestaal: de manier waarop hij of zij (ouderlijke) liefde het best verstaat. In dit boek laten Gary Chapman en Ross Campbell zien hoe je de eerste liefdestaal van je kind kunt herkennen en toepassen. Door de liefdestaal te spreken die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen jouw liefde te ervaren.

Productafbeelding De zelfverzekerde moederDe zelfverzekerde moeder
Joyce Meyer

Coach, cheerleader, chef-kok en chauffeur: de taakomschrijving van een moeder is erg breed. Dat is waarschijnlijk de reden dat zoveel moeders te maken hebben met twijfel en onzekerheid, terwijl ze hun best doen hun kinderen op te voeden in een uitdagende en steeds veranderende wereld.  Dit boek zal je bemoedigen zodat je weet dat je er niet alleen voor staat – God is met je. Het boek zal je helpen een vrolijke, zelfverzekerde moeder te worden, zoals God het bedoeld heeft!

De kunst van ouderliefde
Dr. Ross Campbell

Niet alle ouders weten hoe je je kind kunt laten merken dat je het liefhebt. En toch hebben kinderen daaraan dringend behoefte. Dr. Ross Campbell laat zien hoe belangrijk een warme en hartelijke omgang tussen ouders en kinderen is. Gevoelens moeten tot uiting kunnen komen. Onmisbaar zijn oogcontact, lichamelijke aanraking en persoonlijke aandacht voor elk kind afzonderlijk. Campbell besteedt ook vrij uitvoerig aandacht aan het nut en onnut van straf.

 

Spelenderwijs verbinden en hechtenSpelenderwijs verbinden en hechten
Micheline Mets

Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Het stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. In dit boek staan achtergronden beschreven, maar daarnaast is het ook een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen.

In het oog, in het hart
Johanna Looijen – de Rijke

Dit boek biedt tal van inspirerende en creatieve ideeën om het geloof tastbaar te kunnen maken voor je kinderen. Het biedt wekelijks een eenvoudig te maken kijktafel die uitnodigt om teksten uit de Bijbel te verbeelden en te verbinden met de leefwereld van het gezin. Met elkaar ga je een jaar lang op weg met kijktafels over huis en tuin, natuur en sportveld, school en kerk. De gekozen Bijbelteksten worden zichtbaar gemaakt met een beeld of voorwerp dat in huis aanwezig is en gemakkelijk uitnodigt tot gesprek.

Kinderen hebben geen kleinere Heilige Geest
Jennifer Toledo
Zie inkijkexemplaar

Kinderen hebben van nature het geloof dat God in volwassenen zoekt. Als kinderen dan ook nog actief hun vertrouwen op God stellen, gaat de hemel open en antwoordt Hij met genezingen, profetieën, tekenen en wonderen. Dan blijkt dat kinderen geen kleinere Heilige Geest hebben! Het boek bevat waargebeurde verhalen over kinderen die in hun kinderlijke eenvoud God gewoon geloven en Hem de meest verrassende wonderen zien doen.

 

Productafbeelding Een nieuwe kijk op kinderwerk in de 21ste eeuwEen nieuwe kijk op kinderwerk in de 21e eeuw
Becky Fischer
Voor ouders en kinderwerkers die meer diepgang willen in de geloofsopvoeding

Hoe kunnen we zorgen dat kinderen de kerk niet verlaten als ze tiener worden? Hoe kunnen wij de passie en liefde voor Jezus in hun harten brandende houden? Kunnen kinderen leven in de bovennatuurlijke werkelijkheid van Jezus en de discipelen die gepaard ging met wonderen en tekenen, genezingen, krachtig gebed en aanbidding, evangelisatie en profetie en de leiding van de Heilige Geest? Het boek beantwoordt deze vraag met een volmondig: Ja! Het geeft je vele handvatten hoe dit in de praktijk te brengen, zowel thuis als in de gemeente.

Echte rijkdom
Jeff Lestz
Financiële vrijheid ervaren

Het ongelooflijke verhaal van een joodse weesjongen die leefde op de straten van Chicago, christen werd en – o.a. door Bijbelse principes toe te passen – op zijn 31e miljonair werd. In dit boeiende boek deelt Jeff principes die echt werken om schuldenvrij te leven, vermogen te verwerven en ook nog goed te zijn voor anderen. Een boek dat veel leed kan voorkomen en tot een enorme zegen zal zijn voor velen!