Het gezin – een mooie vlinder


Zondagmiddag was ik een wandelingetje aan het maken. Toen zag ik opeens een prachtige vlinder voor me op het pad zitten. Vlinders zijn mijn lievelingsdieren, dus ik stopte even en stond een poosje naar de vlinder te kijken. Hij zat daar heel rustig en opende en sloot zijn vleugels een aantal keer. Ik kon hem goed bekijken. Ik ging door mijn knieën en bekeek hem van dichtbij. Zelfs toen ik mijn handen naar de vlinder toe bewoog, bleef hij rustig zitten. Totdat er uit de tegengestelde richting een fietser aankwam. De vlinder vloog op en was weg.

Dit moment met deze vlinder deed me denken aan de manier waarop ik gezinscoaching aanpak vanuit Gezinsfundament. Jouw gezin is als die vlinder: prachtig geschapen door God. Ik kom niet als een plotselinge fietser patsboem jullie leven in walsen met een oordeel wat je allemaal verkeerd doet. Nee, dat zou je afschrikken en doen wegvliegen. Ik kom rustig binnen en observeer een tijdje. Ik vind het belangrijk dat jullie jezelf kunnen zijn zodat ik de mooie kanten van jullie gezin goed kan bekijken. Pas dan kom ik gemoedelijk een stapje dichterbij, stel wat meer vragen en geef wat tips. Tips die jullie gaan helpen om nog meer het mooie gezin te kunnen zijn dat jullie ten diepste al zijn maar wat nu misschien nog niet zichtbaar is voor de snelle voorbijganger.

Imke

Levenslessen

Kind dat een hart knipt uit een rood vel papier.
Het stond in de krant. Een prachtig artikel met als thema ‘leren van spelende kinderen’. Thuis noemen we dit proces ook wel jongleren, omdat je nooit te oud bent voor de dagelijkse levenslessen. Onlangs mochten we zo’n mooie les leren, Lees verder

Wekelijks gezinsmoment rond de Bijbel

Wekelijks een leuk gezinsmoment hebben rond de Bijbel? Dat kan, met ons online dagboekje Overwinnaars! Als je je aanmeldt, ontvang je wekelijks op zaterdagochtend een mail met een gedeelte uit de Bijbel, een overdenking en leuke opdrachtjes, liedjes, knutsels en meer. Zo kun je er een leuk gezinsmoment van maken, of je dat nu op zaterdag, op zondag, of een keer doordeweeks doet.

Meld je hier aan

Waar spaar jij voor?


Onlangs werd er bij ons in de kerk wat verteld over projecten die gedaan waren door ‘interns’ (stagiaires) en wat de effecten daarvan waren. In onze kerk kunnen jongeren als een tussenjaar stage lopen om zo ervaring op te doen in het bouwen van Gods Koninkrijk. Ik dacht er over na hoe mooi ik het zou vinden als ons kindje ooit ook zo’n internship gaat doen. Lees verder