Blik omhoog


Leuke ideeën om de geloofsopvoeding vorm te geven… als ervaren programma-schrijfster voor het kinderwerk heb ik er genoeg, maar ik weet dat dat voor veel ouders niet zo is. Van ouders krijg ik wel eens de vraag: hoe maak ik de geloofsopvoeding aantrekkelijk voor mijn kinderen? Gelukkig is daar sinds deze zomer iets leuks voor op de markt gekomen: Blik omhoog!

Via het internet had ik er al wat over gelezen en in de boekwinkel zag ik hem al liggen, dit vrolijke, handzame blikje. Afgelopen week mocht ik hem open maken en doorkijken: een blikje vol met leuke kaarten. Ik was direct enthousiast. Op iedere kaart staat een thema, een Bijbeltekst, een stukje tekst dat je helpt om het gesprek met je kinderen aan te gaan en een grappige activiteit om samen met je kinderen te doen. Wat ik mooi vind is dat tijdsduur en voorbereidingstijd duidelijk aangegeven zijn, zo kun je van tevoren zelf inschatten welke kaart op welk moment haalbaar is om te doen. In het blikje zit ook een kaart met tips om van een gezinsmoment echt iets leuks te maken.

Hoe gaaf dat Jessica Leeffers-Locht de gezinsmomenten die zij met haar gezin heeft gedaan, omzet heeft in een leuk en speels hulpmiddel voor andere ouders. Ik weet zeker dat veel ouders hiermee gezegend zullen worden. Het is gemakkelijk te gebruiken en mooi dat Jessica eerlijk aangeeft dat in hun gezin niet haalbaar was om wekelijks een gezinsmoment te houden. Als je elke twee weken een kaart behandelt, kun je een jaar rond met dit blikje aan de slag. Sommige kaarten zijn speciaal aan een feest gekoppeld (Pasen, Pinksteren), dit staat er duidelijk op.

Kortom: op een speelse en creatieve manier aan de slag met de Bijbel. Ik weet zeker dat kinderen dit leuk zullen vinden. Wat wil je als ouder nog meer dan dat je kind met plezier bezig is met de dingen van God? Blik omhoog kun je hier bestellen en kost € 14,95. Ook leuk als cadeau voor Sinterklaas of Kerst. In het filmpje hieronder krijg je een indruk van de inhoud van Blik omhoog. Veel plezier!

Bestel hier

Imke