Bemoedigende Kerstboodschap

De bovenstaande afbeelding uit onze Adventkalender sprak me aan. Maria die huilt, omdat er geen slaapplaats voor hen is in een herberg. Of beter gezegd: Maria die huilt omdat ze haar Zoon, die bijna geboren wordt, niet de omstandigheden kan bieden die ze Hem graag zou willen bieden. Hoe herkenbaar…!

Zo vaak kunnen we onze kinderen niet de omstandigheden bieden die we ze graag zouden willen bieden. Zeker in deze Coronatijd, in de huidige totale lockdown. Niet naar school. Niet naar een binnenspeeltuin in de vakantie. Niet met alle neefjes en nichtjes samen Kerst vieren. Maar God vond het niet erg dat Maria Jezus niet de perfecte omstandigheden kon bieden bij Zijn geboorte. God Zelf maakte er iets moois van, iets bijzonders. Juist het verhaal van de geboorte van de Hoogste Koning in een stal, spreekt tot de harten van mensen. God vindt het ook niet erg als wij onze kinderen niet de volmaakte omstandigheden kunnen bieden. Hij werkt er doorheen.

In Spreuken 20:7 lezen we: ‘Het leven van een rechtvaardige ademt zijn oprechtheid, zijn kinderen zijn gelukkig te prijzen.’ ‬Hoeveel we soms ook het gevoel hebben tekort te schieten, het belangrijkste dat we onze kinderen kunnen geven is het voorleven en doorgeven van ons geloof en de liefde die daarmee gepaard gaat. Als we dat kunnen geven, dan zullen ze gelukkig zijn. Dat is de kern, het belangrijkste van alles. ❤️

Juist tijdens deze bijzondere Kerst mogen we daar bij stilstaan. We kunnen onze kinderen heel veel niet bieden. Maar het belangrijkste kunnen we ze wel bieden: liefde. Juist nu kunnen we er alles aan doen om gezellig als gezin bij elkaar te zijn. Samen spelletjes doen, samen zingen, samen de kaarsjes aansteken. Maak er met elkaar een onvergetelijke Kerst van!

Fijne, gezegende Kerstdagen gewenst.

Imke