Aanrader: super leuke adventskalender!


Ondanks dat we nog volop in de Sinterklaastijd zitten, zijn andere mensen al volop bezig met de voorbereidingen voor Kerst. Zo hebben de dames van Christelijk kindertheater Onwijz (Ilse en Diana) een hele leuke adventskalender samengesteld. Het is geen standaard variant waarbij je kinderen elke dag een vakje open maken en een chocolaatje mogen opeten. Het is een adventskalender waar je kinderen in 25 dagen tijd (van 1 t/m 25 december) op een heel afwisselende manier worden meegenomen in het Kerstverhaal.

Elke dag lees je samen een kaartje, waar vervolgens een leuke activiteit op staat. Dat kan een QR-code zijn naar een filmpje waarin een deel van het Kerstverhaal wordt verteld met behulp van proefjes en trucjes (waar je overigens vol verbazing naar kijkt: hoe doen ze dat…?). Een andere keer is het een opdrachtje. Die opdrachtjes zijn allemaal heel verschillend en creatief bedacht. Spelletjes, knutsels, sportieve wedstrijdjes, een woordzoeker, een zoekopdracht… er zit van alles bij. Zo wordt het zeker nooit saai om met deze adventskalender bezig te zijn. Elke dag is weer een nieuwe verrassing! Je komt zelfs als ouder weer op ideeën van spelletjes die je ooit wel eens gedaan hebt maar helemaal was vergeten (zoals kamertje verhuren… ik was het helemaal vergeten dat dit spel bestond).

De adventskalender is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Wanneer je een pakketje bestelt, zit daar genoeg in om de kalender met twee kinderen te doorlopen. Heb je meer kinderen, dan kun je materialen los bijbestellen. Toen ik het pakketje open maakte, werd ik al helemaal blij. Het geheel is ingepakt in een vrolijk papiertje en er zitten heel veel losse benodigdheden bij. Dat maakt je meteen al nieuwsgierig over wat er allemaal gaat komen. Wat een creativiteit zit er in het ontwerp van deze adventskalender! Wel handig om even na te denken waar je deze materialen goed gaat bewaren, want je hebt alles nodig.

De uitvoering is heel professioneel en netjes verzorgd. Kortom: een echte aanrader! Ik heb er al zin in om op 1 december met ons zoontje van 6 te gaan starten met deze leuke adventskalender! Je kunt de adventskalender hier bestellen. Ik wens jullie als gezin een gezegende Kerst.

Imke